KAHRAMANMARAŞ / GÖKSUN - Göksun Fen Lisesi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

27-12-202327-12-202327-12-2023

Dil insanlar arası iletişimin doğrudan aracıdır. Kullandığı araç gereç, insanın istek, duygu ve düşünceleriyle yaşam biçimi olan kültürünün zenginliklerini yansıtan sözcükler ve dil kalıplarıdır. Bu sözcükler ve dil kalıplarının zenginliği aynı zamanda düşünce zenginliğine işaret eder. İnsanın sözcük ve kavram yönünden zengin bir iklime sahip olması düşüncede de zengin olmasını sağlar. Bu zenginliği sağlayacak olan en güvenilir ortamın okul ortamı olduğunu düşünerek başlatmış olduğumuz Dilimizin Zenginlikleri Projesi ile öğrencilerin söz varlığını zenginleştirme, öğrencilerin dilimizin zenginlerini tanıması,dili daha iyi kullanması ve düşünce dünyasını zenginleştirmesi amaçlanmaktadır.Bu sayede öğrencilerimiz Türk edebiyatının mihenk taşı olan seçkin eserleri tanıyacak, milletimizin kültürünü, birikimini, hayat tarzını ve düşünce dünyasını söz varlığımızla bütünleştirerek yeniden keşfedecektir.

Yayın: 27.12.2023 - Güncelleme: 27.12.2023 14:35 - Görüntülenme: 105